nl +316 1380 7685 koen@iselmar.info
Vandaag: Click for the latest Amsterdam weather forecast.
Op dit moment zijn we in:

Waddenzee

+316 1380 7685 koen@iselmar.info
Vandaag: Click for the latest Amsterdam weather forecast.
Op dit moment zijn we in:

Waddenzee

Nederlands

Co2 neutraal op vakantie Iselmar

Klipper Iselmar, CO2-Neutraal het Wad op!

Locatie en atmosfeer

Klipper Iselmar werd in 1902 voor de zeevaart gebouwd. Schippers Jan Pieter en Mirjam hebben het oude schip in 2001 gerestaureerd en opnieuw onder zeil gebracht, hierna heeft Schipper Koen in 2020 het schip overgenomen. Hij deelt graag zijn kennis van het noordelijk IJsselmeergebied en de Waddenzee. Meestal varen ze in het weekend met groepen naar Terschelling of Vlieland, waar tijd is voor een heerlijke strandwandeling. Op het schip wordt bewust omgegaan met energie, water en afval. Gasten mogen gratis gebruik maken van biologische schoonmaakmiddelen en van lekkere ecologische handzeep en shampoo.

Faciliteiten en aanbod

Anno 2013 is de deklast vervangen door ruime zonnedekken met zitzakken om te loungen en is een ruime kuip op het tussendek geplaatst zodat ook kleinere kinderen veilig kunnen spelen tijdens de zeiltochten. Benedendeks vind je een prachtige ruime scheepssalon, zodat je ook bij Hollands weer lekker je gang kunt gaan. Er is tevens een fijne kombuis om gezellig samen te koken. Ook is het mogelijk om je door de scheepskok te laten verwennen. Het schip en de kombuis zijn bekroond met Waddengoud en de specialiteit aan boord is de vis-barbeque! Het schip heeft 13 comfortabele scheepshutten met 34 à 37 slaapplaatsen, genoeg ruimte voor een flink gezelschap! De hutten hebben een patrijspoort, kastruimte, warm en koud stromend water en centrale verwarming. Ook is er ruimte om eventueel een kinderbedje bij te zetten. De drie gemeenschappelijke douches zijn uitgevoerd met waterbesparende thermostaatkranen en de vier hangtoiletten worden gespoeld met zeewater. Er zijn kinder-zwemvesten aan boord en een grote loopplank om ook bij laag water goed aan boord te komen.

Omgeving en activiteiten

Op langere tochten wordt er ook wel drooggevallen of blijven we een nachtje voor anker. Als we droogvallen gaan we mossels en kokkels zoeken, garnalen vangen, wadlopen en genieten van de stilte op het wad. Meestal zoeken we een plekje in the middle of nowhere. Bij wat meer wind zeilen we graag grotere afstanden en komen we ook op het zuidelijke IJsselmeer, met de prachtige oude stadjes Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. De allerleukste activiteit is natuurlijk het zeilen zelf! Kort voor afvaart verzorgen we een leuke zeilintroductie en veiligheidsinstructie en dan kiezen we het ruime sop.